Köszöntjük honlapunkon!

Nyílt nap és örökbeadás minden szombaton az állatmenhelyen
10:00 és 16:00 óra között. (Szekszárd, Bogyiszlói út 8.)

*****

A gazdira váró kutyusok egy része megtekinthető az alábbi linken:

www.allatok.info/szekszard >>

*****

*****

Nem megfelelő bánásmód bejelentése:

Közlemény 2019 szeptember 11.
A NÉBIH Ingyenes zöldszámán 06 80 263 244 minden konkrét, állatokkal kapcsolatban felmerülő nem megfelelő bánásmódot be lehet jelenteni.
A bejelentéseket minden olyan esetben kivizsgálják, amikor az állattartás helyét és a konkrét problémát pontosan, beazonosítható módon jelzik feléjük.
Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy ha bárki állatkínzással kapcsolatos esetet tapasztal, akkor a területileg illetékes rendőrkapitánysághoz kell fordulni.

*****

A Bayer Állategészségügy által meghirdetett pályázatra 28 állatmenhely, állatvédő szervezet jelenkezett, akik közel 150 000 szavazatot gyűjtöttek. A végeredményről a kapott szavazatok száma mellett egy háromtagú szakmai zsűri döntött, aki elsődlegesen a szervezet küldetését valamint felelős állattartásról való gondolkodását vizsgálta.
A szavazatok valamint a szakmai zsűri döntése alapján a 2018-as évben az alábbi menhelyek részesülnek állatorvosi szolgáltatásra vonatkozó pénzügyi támogatásban:

1.helyezett: Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány

2.helyezett: Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő Egyesület

3.helyezett: Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

*****

Online nyilatkozat:
Először itt kell belépni az ügyfélkapus azonosítóval:
https://eszja.nav.gov.hu/ app/login/#login
Aztán el kell fogadni az adóhatóság javaslatát (ha az megfelel). Ezt az alábbi videó mutatja, hogy hogyan kell: https://www.youtube.com/ watch?v=bb46HhZdcHM
Aztán az 1+1 %-os ablakra kattintani, beírni a menhely adószámát, menteni és BEKÜLDENI!
18857632-1-17 – Szekszárdi Kutyamenhely
Video a felajánlás menetéről: https://www.youtube.com/ watch?v=u43MErkaajk
Amennyiben mindent jól csináltunk a 3. kép jelenik meg és az ügyfélkapu regisztrációhoz tartozó e-mail címünkre nemsokára megjön a visszaigazolás a felajánlásról.
Ne felejtsétek, idén MÁJUS 22 a határidő!


A kép kinagyítható!

Kedves Barátaink!

Alapítványunkhoz az utóbbi időben több észrevétel érkezett telefon elérhetőséggel és kutyabefogással kapcsolatban, ezért fontosnak tartjuk az alábbi tájékoztatást:

Szekszárdon a gazdátlan kutyák befogására a Polgármesteri Hivatal egy főállású gyepmestert alkalmaz, aki jelenleg csak munkaidőben elérhető a +36 30 9568 209 telefonszámon. Szabadsága alatt helyettesítéséről a Hivatal köteles gondoskodni. A kóbor kutyák befogása az önkormányzat feladata és kötelessége. Elhelyezésükre a Szekszárd, Keselyűsi úton, a volt szeméttelep mellett gyepmesteri telep működik. Elvileg a begyűjtött állatokat ide kellene vinni és 14 napig gondoskodni róluk. Amennyiben 14 nap elteltével nem jelentkezne a gazdájuk, az állatok elaltatásra kerülnének.

Alapítványunk a befogott kutyák életének megmentésére hozta létre a Szekszárdi Kutyamenhelyt. Így elértük, hogy a gyepmester által befogott – állatorvos által külön megfigyelésre nem kötelezett - kutyák azonnal a Menhelyre kerülnek. A Kutyamenhely Szekszárd, Csörge-tói út (Bogyiszlói út) 8. szám alatt működik, hétfőtől péntekig  9.00-16:30  óráig, szombaton 10:00-17:00 óráig van nyitva, vasárnap csak ügyeletes gondozó van. Telefonügyeletet a Menhely nyitvatartási ideje alatt tudunk biztosítani a +36 20 9810 558 telefonszámon. A látogatókat és örökbefogadókat szombaton, a gyepmester és a lakosság által befogott gazdátlan kutyákat a nyitvatartási idő alatt fogadjuk.

A lakosság részéről jelentkező igényt, hogy este, éjszaka, továbbá vasárnap is legyen gyepmesteri ügyelet, Alapítványunk támogatja. Az ügyelet tárgyi feltételei adottak, gyepmesteri autó van, mobiltelefon van, az ügyelet alatt befogott állatokat a gyepmesteri telepen bármikor el lehet helyezni.

Az Alapítványunk három állatgondozót foglalkoztat a kutyák ellátása érdekében. Szekszárdon nincs fizetett állatvédő, mindenki más önkéntesként, munka mellett dolgozik a 200 fős kutyamenhely fennmaradásáért. Napi szinten három felnőtt, szombatonként 3-6 iskolás önkéntesünk van. Mi ilyen kevés emberrel sajnos nem tudjuk megoldani az esti és éjszakai ügyeletet.

Kérjük a lakosságot, hogy gyepmesteri ügyelet igényükkel forduljanak Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának polgármesteréhez vagy jegyzőjéhez. (7100 Szekszárd, Béla király tér 8.)

Köszönjük!

*****

ÖNNEK CSAK 1%, AZ ELHAGYOTT ÁLLATOKNAK
AZ ÉLETET JELENTHETI!
ADÓSZÁM: 18857632-1-17
A menhelyünkön folyamatosan 200 kidobott kutyáról gondoskodunk. Évente 300-350 kutyának tudunk új életet biztosítani az örökbe adással. Az elmúlt évben több mint 150 négy hónap alatti apró kölyökkutya került be hozzánk. A fiatal, kedves és fajtatiszta kutyusok viszonylag hamar gazdára találnak. Az idős, barátságtalan kutyák nálunk maradnak, róluk életük végéig gondoskodunk. Ha a menhelyünk nem működne, a befogott kutyákat elaltatnák.
A védenceinket gondozzuk, oltatjuk, gyógyíttatjuk, ivartalaníttatjuk, mely sokba kerül. A bevételünk elsősorban a felajánlott személyi jövedelemadó 1 százalékából származik, melyet teljes mértékben a menhelyen gondozott kutyák ellátására fordítunk. Az adóbevallás leadásakor gondoljanak arra, hogy egy röpke nyilatkozattal sokat segíthetnek a gazdátlanná vált kutyákon.
Az SZJA 1 százalékának felajánlása nem jár anyagi áldozattal, ezért kérjük, ajánlják fel nekünk személyi jövedelemadójuk 1 %-át, és lehetőségük szerint biztassák erre ismerőseiket is!
Nevünk: Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány
Székhely: Szekszárd
ADÓSZÁM: 18857632-1-17

Kiadványunk >>

Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? >>